Chocolade koekjes

Chocolade koekjes zijn erg bekend. Het zijn de twee favoriete snacks van een groot aantal mensen en die combinatie maakt de dag voor iedereen beter. Chocolade is een heerlijk snoepgoed dat gemaakt wordt van cacao. Cacao wordt weer gemaakt van cacaobonen, dit wordt gegroeid in een vrucht aan de cacauboom. In de hele wereld wordt er genoten van chocolade. In Nederland en België wordt chocolade verkocht als repen, ijs en koekjes etc. Koekjes is een heerlijke gebakken lekkernij. Dit wordt vaak gegeten bij het drinken van koffie of thee met de familie of vrienden. Er worden allerelei verschillende chocolate koekjes verkocht zoals, zaanse huisjes, orea, chocolettes, pindakoeken melkchocolade en knopper en chocolate chip koekjes.

Recept Chocolate chip koekjes

Chocolate chip koekjes zijn erg bekend in Nederland en vooral Amerika. De koekjes worden vaak gedronken met melk en de koekjes zijn overal verkrijgbaar. De koekjes zijn natuurlijk het lekkerst als ze vers zijn. Chocolate chip koekjes zijn ontstaan rond het jaar 1938. Het is bedacht door de Amerikaanse chef Ruth Graves Wakefield en de chef Sue Brides. De chef heeft het recept bedacht in de periode toen ze in bezit was van the Toll House Inn, in Whitman bij Massachusetts. In dat tijdsperk was de Toll House Inn een erg populaire restaurant, dat home cooking serveerde.Chocolate chip koekjes zelf bakken duurt niet zo lang ongeveer 10 minuten á 20 minuten.


chocolade-cookies

Benodigdheden

  • 550 gr bloem
  • 1 tl zout
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl vanille-extract
  • 180 gr kristalsuiker
  • 180 gr bruine basterdsuiker
  • 350 gram pure of melk (naar eigen keus) chocolade reep
  • 2 eiren
  • 250 gram boter
  • 2 Kommen
  • 2 lepels
  • Mixer
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • oven

Bereiding

Als eerst verwarm je de oven met 190 graden. Breek de chocolade reepjes in kleine stukjes. Meng de 550 gr bloem, 1 tl bakpoeder en 1tl zout in een aparte kom.

Voeg de boter, kristalsuiker, vanille-extract en bruine bastardsuiker toe in de kom, mix het eerst met een lage stand, zodat de bloemt etc. Niet overal vliegt. Vervolgens doe je 1 voor 1 eieren in de kom en mix je de mengsel goed tot het romig wordt.

Daarna doe je steeds een klein hoeveelheid van de bloemmengsel in de kom. Vervolgens doe je als laatste de lekkere stukjes chocolade in de mix en roer het goed door. Leg het bakpapier op de bakplaat Pak de 2 lepels en met de 2 lepels vorm je steeds platte koekjes op de bakplaat. Probeer om ruimte te maken tussen de koekjesmix op de bakplaat, omdat het in de oven gaat uitlopen.

Bak de koekjes in de oven voor ongeveer 10 minuten. Wanneer de koekjes klaar zijn met bakken voelen ze eerst zacht aan, omdat het nog warm is. Eenmaal wanneer de koekjes zijn afgekoeld worden de heerlijke chocolate chip koekjes hard.

Schenk een glas melk in, zit op de bank en zet een filmpje aan. Doe de koekjes op een bord en geniet ervan!

Eetsmakkelijk.