Chocolade koekjes

Chocolade koekjes zijn erg bekend. Het zijn de twee favoriete snacks van een groot aantal mensen. Chocolade wordt gemaakt van cacao. Cacao wordt weer gemaakt van cacaobonen, die groeien in een vrucht aan de cacaoboom. In de hele wereld wordt er genoten van chocolade. In Nederland en België wordt chocolade verkocht als repen, ijs en koekjes etc. Koekjes is een heerlijke gebakken lekkernij. Dit wordt vaak gegeten bij het drinken van koffie of thee met de familie of vrienden. Er worden allerlei verschillende chocolade koekjes verkocht zoals: Zaanse huisjes, Oreo, Chocolettes, pindakoeken melkchocolade en Knopper en chocolate chip koekjes.

Recept Chocolade chip koekjes

Chocolade chip koekjes zijn erg bekend in Nederland en vooral Amerika. De koekjes worden vaak gecombineerd met het drinken van van melk. De koekjes zijn op veel plekken verkrijgbaar. De koekjes zijn natuurlijk het lekkerst als ze vers zijn. Chocolade chip koekjes zijn ontstaan rond het jaar 1938. Het is bedacht door de Amerikaanse chef Ruth Graves Wakefield en de chef Sue Brides. De chef heeft het recept bedacht in de periode toen ze in bezit was van the Toll House Inn, in Whitman bij Massachusetts. In dat tijdsperk was de Toll House Inn een erg populaire restaurant, dat home cooking serveerde. Chocolade chip koekjes zelf bakken duurt niet zo lang ongeveer: 10 minuten á 20 minuten.


Benodigdheden

  • - 550 gr bloem
  • - 1 tl Zout
  • - 1 tl Bakpoeder
  • - 1 tl Vanille-extract
  • - 180 gr Kristalsuiker
  • - 180 gr Bruine basterdsuiker
  • - 350 gram pure of melk (naar eigen keus) chocolade reep
  • - 2 Eiren
  • - 250 gram Boter
  • chocolade-cookies
  • - 2 Kommen
  • - 2 Lepels
  • - Mixer
  • - Bakplaat
  • - Bakpapier
  • - Oven

Bereiding

Als eerste verwarm je de oven met 190 graden. Breek de chocolade reepjes in kleine stukjes. Daarna meng je de 550 gram bloem, 1 lepel bakpoeder en 1 telepel zout in een aparte kom.

Voeg de boter, kristalsuiker, vanille-extract en bruine basterdsuiker toe in de kom. Mix het eerst met een lage stand, zodat de bloemt etc. niet overal in het rond vliegt. Vervolgens doe je 1 voor 1 eieren in de kom en mix je het mengsel goed tot het romig wordt.

Daarna doe je steeds een klein hoeveelheid van de bloemmengsel in de kom. Vervolgens doe je als laatste de lekkere stukjes chocolade in de mix en roer het goed door. Leg het bakpapier op de bakplaat Pak de 2 lepels en met de 2 lepels vorm je steeds platte koekjes op de bakplaat. Probeer om ruimte te maken tussen de koekjesmix op de bakplaat, omdat het in de oven gaat uitlopen.

Bak de koekjes ongeveer 10 minuten in de oven. Wanneer de koekjes klaar zijn met bakken voelen ze eerst zacht aan, omdat het nog warm is. Eenmaal wanneer de koekjes zijn afgekoeld worden de heerlijke chocolate chip koekjes hard.

Schenk een glas melk in, zit op de bank en zet een filmpje aan. Doe de koekjes op een bord en geniet ervan!

Eetsmakkelijk!