Glutenvrije Cake

Glutenvrij bakken is niet altijd heel makkelijk. Ik spreek nu al uit ervaring maar ik wist dit al eigenlijk lang van tevoren. Tegenwoordig komt er steeds meer vraag naar glutenvrije recepten. Ik wil je geen simpele saaie cake maken. Daarom hier een recept van dit glutenvrije cakerecept.

Ik ben heel stiekem wel erg trots op het resultaat wat ik hiermee heb geboekt, want de eerste keer dat ik dit deed ging het heel goed. Ik was erg bewust van alle valkuilen. M’n moeder probeert aardig vaak glutenvrij eten te eten, en ze was volgens mij best wel blij en trots op mijn cake. Ik had stukjes aan mijn vrienden gegeven en kreeg berichten van mijn vrienden dat ze de cake erg lekker vonden. Dus ik ben benieuwd hoe het met een ander zal gaan met mijn recept.

glutenvrije-koekjes

Het liefste wou ik deze cake eigenlijk helemaal in dunne plakjes snijden. Hierdoor is het mogelijk dat ik dan alle patronen te zien krijg, althans dat is mogelijk. Maar na de vijfde plakje hield ik me alsnog in. De glutenvrije meel smaakt trouwens wel een klein tikkeltje anders dan gewone bloem of meel en was voor mij wel heel even wennen aan de smaak. Volgens mij proefde ik het ook veel meer omdat ik het wist dat er glutenvrije meel erin zat. Desondanks dit weet ik in elk geval zeker dat ik nog meerdere variaties ga uitproberen met glutenvrije recepten.

Veel kookplezier

Glutenvrije marmercake

Ingrediënten

  • - 125 g ongezouten roomboter
  • - 4 gesplitste eieren
  • - 1 eetlepel vanille extract
  • - 1 ¾ kop glutenvrije meel
  • - 2 theelepels bakpoeder
  • - 2 eetlepels cacao
  • - 1 snufje zout
  • - 1 kop witte kristalsuiker
  • - ½ kop melk

Voorbereiding

Maak een cakeblik vettig en bekleed deze met een stuk bakpapier om de cake na het bakken er makkelijk uit te tillen. Pak de helft van de suiker en de boter, plaats deze samen in een grote kom en mix deze tot een romige massa, voor ongeveer 3 minuten lang. Plaats de eidooiers, vanille extract, melk, bakpoeder, meel en zout toe en meng deze kort totdat alles goed vermengd is. Plaats de helft van het beslag in een ander kom. Als extra aan het beslag voeg je de cacao in de mengkom toe en mix je dit nog een keer totdat de cacao goed is opgenomen. Zorg er ondertussen voor dat je de oven van te voren verwarmt op 170 graden. Meng in een derde kom ondertussen alle eiwitten met de overige suiker stijf. Verdeel hier het eiwit over de twee verschillende soorten beslag en roer het eiwit voorzichtig, maar met de nodige kracht. Doe dit totdat beide klont vrij zijn. Giet beide soorten beslag om en om in het bakblik zodat je hierdoor een mooie gemarmerde cake krijgt na het bakken. Bak de cake voor ongeveer 55 tot 60 minuten gaar en laat het afkoelen in het blik op een rooster.