Bountykoekjes maken

Hier volgt de beschrijving voor het maken van Bountykoekjes.

De deeg

Mix 75 g cacaopoeder, 100 g bloem en 1 mespunt zout in een kom. Klop deze met een mixer in een ander kom met een mixer 200 gram donkere basterdsuiker met 100 gram boter romig. Vervolgens voeg je 1 ei toe en meng deze erdoorheen. Mix het cacao-bloemmengsel erdoorheen met een spatel, totdat er een samenhangend deeg ervan ontstaat. Verpak het deeg in folie en laat deze een uur rusten in de koelkast.

Koekjes bakken

Verwarm de oven van tevoren op, op 160 graden Celcius. Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg helemaal uit tot een dikke stuk deeg van een halve centimeter. Plaats er 40 koekjes in. Leg ze op de bakplaat bekleed met bakpapier. Als dit niet past, gebruik dan gewoon 2 aparte bakplaten. Vervolgens hoor je deze ongeveer 15 minuten lang te bakken totdat het gaar en knapperig wordt. Laat daarna de koekjes afkoelen op een rooster of iets dergelijks.

Kokosvulling maken

Mix voor de vulling 60 gram kokosolie met 30 gram geraspte kokos en 60 gram poedersuiker. Als de vulling uiteindelijk droog is, voeg je 1 of 2 eetlepels lauw tot warm water toe. Pak uit de kokosvulling met twee theelepels op de helft van de koek en beleg deze vervolgens met de rest van de koekjes. Duw dit zachtjes aan zodat de vulling zichtbaar is langs de rand.

kokos-cookies

Zo maak je de overheerlijke bountykoekjes.Plaats de boter, suiker, bloem en het bakpoeder in een weide kom en kneed deze kort tot het een samenhangend deeg wordt. Wikkel het deeg in folie en laat dit een uur rusten in de koelkast.

Warm de oven van tevoren op 180 graden. Rol het deeg met een deegroller uit tot het een dikke lap wordt van 1/2 cm. Met de uitsteekvormen steek je 12 koekjes uit het deeg. Maak samen met de M&M’s een nummer op de koekjes. Zorg ervoor dat je ongeveer 1,5 cm van de rand vrijhoudt. Maak een gaatje van 1 cm onder de bovenkant van elk koekje.

Plaats de koekjes op de bakplaat, bekleedt met bakpapier. Bak deze in de oven voor circa 12 minuten totdat het goudbruin en gaar wordt. Laat deze vervolgens afkoelen op een rooster en versier de koekjes met decoratiestiften. Rijg het lint door het gaatje heen.